Ny podcastserie skal styrke skoleforældres mod til at handle

Ny podcastserie skal styrke skoleforældres mod til at handle

Forældre søger i stigende grad råd hos Forældrerådgivningen. Råd til at løse de komplekse problemer, deres skolebarn oplever. Ny podcastserie – ’Spørg om skolebørn ’ - skal styrke deres samarbejde med skolen og deres mod til at handle, inden problemerne går i hårdknude.

Skole og Forældre og Københavns Professionshøjskole går i dag i luften med en podcast-serie på 12 afsnit til forældre med skolebørn, der er produceret med støtte fra TrygFonden. Skolevægring, det svære samarbejde og pressede fællesskaber er blandt de omdrejende temaer, og stammer fra de mere end 1700 opkald, Forældrerådgivningen årligt har fra forældre.

Formand for Skole og Forældre, Rasmus Edelberg er glad for, at forældrene nu har mulighed for at få gode råd til, hvordan de griber problemerne an, i et format, der passer godt til familielivet.  

- Forældre oplever alt for tit at stå alene med problemerne. De har brug for råd og viden om, hvordan de griber samarbejdet med skolen an. Det får mange allerede ved at kontakte Forældrerådgivningen, men her er der begrænsede åbningstider. Nu er der også mulighed for at få ny viden ved at lytte til podcast, når ungerne er puttet, eller forældrene er på vej til arbejde. Forhåbentligt kan det hjælpe flere med at handle på problemerne, til gavn for barnet, inden de går i hårdknude.

Flere perspektiver på udfordringerne
Rikke Alice Bille, leder af Forældrerådgivningen, er en del af podcastens faste team. Hun lytter og svarer sammen med en skiftende forsker fra Københavns Professionshøjskole på konkrete udfordringer fra forældrene samtidig med, at der inddrages gode eksempler fra skoler, lærere og pædagoger. Studievært på podcasten er Andy Højholdt, lektor ved Københavns Professionshøjskole.
 
Andy Højholdt siger:
 
- Vi prøver ud fra den forskningsbaserede viden at gøre forældrene klogere på den problematik, de oplever. Hvad er det fx et barn med angst har brug for? Og hvordan kan et samarbejde med skolen fungere? Samtidig har vi eksempler med fra skoler, lærere eller pædagoger, der har fundet gode løsninger, som forældrene også kan bringe i spil overfor deres skolen. 

Og det er noget, som Rikke Alice Bille tror, at mange forældre kan bruge.
 
- Forældrene, jeg taler med, ringer ofte først, når de har prøvet rigtig mange ting. Så det med at få nye perspektiver og viden, tror jeg kan hjælpe mange til også at være på forkant. Altså få taget samtalerne med skolen, lærere og pædagoger tidligere og også være klædt på til det. Det er vigtigt, så børnene kan komme tilbage i trivsel hurtigst muligt.

De 12 podcast kan høres via Google Podcast, Spotify, ITunes og Podimo, men kan også findes på www.skoleborn.dk/podcast. Teaser findes her. 

Senest opdateret den

4. april 2022

af

mas

Læs også

11.06.24
Forældres tillid til inklusion halter
Mange kommunerne er godt i gang med at lægge planer, så flere børn med særlige behov kan gå i den almene folkeskole, og flere er allerede i gang med...
Skole og Forældre på Folkemødet
06.06.24
Skole og Forældre deltager på Folkemødet 2024
Igen i år deltager Skole og Forældre på Folkemødet 13.-15. juni 2024. Læs her om de debatter vi deltager i. Vi kommer vi som altid til at tale om...